Samsø

Samsø på sommerferie

Samsø er en af de større småøer i Danmark. Her bor ca. 3700 fastboende. Øen er 28 km lang og 7 km bred. Det smalleste sted er øen bare 500m bred. Her kan du stadig tydeligt se rester af vikingernes store Kalhavekanal. Samsø har 100 km kyst, og der kan opleves alt fra lækre sandstrande, stenede strande, bakker og skrænter. På Nordøen rager Ballebjerg hele 64 meter over havet, som Samsøs højeste punkt. Samsø har en virkelig smuk og varieret natur, fra Sydøens store løvskove over Midt-øens hede områder til Nordøens bakkede efterladenskaber fra Istiden. Alt sammen inden for behagelig køreafstand.

På Samsø har vi lidt bedre klima end i resten af Danmark. Det betyder mere sol, flere varmegrader og mindre regn.

Sommerferie på Samsø er noget man skal glæde sig til. Det er en særlig oplevelse at holde ø-ferie. Rejsen i sig selv, med færgen fra Sjælland eller fra Jylland. I 2021 endda med mulighed for direkte færgeforbindelse fra Aarhus med den nye hurtigfærge Lilleøre. Turen over vandet skaber fornemmelsen af at bevæge sig i det rolige tempo, som lægger grunden for en dejlig feriestemning.

Samsø er kendt af mange, og mange kender øen midt i Danmark for sine nye kartofler, asparges og jordbær. I det hele taget er Samsø et madparadis, med mange gode restauranter og råvarer i verdensklasse, solgt fra små boder langs med vejen.

Tag ture rundt på øen og oplev de små landsbyer som er livskraftige samfund på Øen. Oplev en overflod af små og større loppemarkeder, og oplev Samsøs udbud af gode kvalitetsoplevelser for enhver smag.

Der er masser af attraktioner for alle andre på hele øen, som mest af alt er kendt som det perfekte sted for en dejlig ferie for hele familien

Gå på opdagelse på

Se Arrangementer på samsø kultunaut.dk og forbered dig på en fantastisk sommerferie på Samsø

Samsø til fods

Samsø byder på lækre vandreruter og trekkingture. På øen findes smukke ture i stor natur – lige fra bjerg og skov, til kyst og fjord. Du kan med udgangspunkt på Ballen Strandcamping få en dejlig vandreferie. Hvis du kommer rejsende til fods, og gerne vil rejse let, kan du billigt leje et sammenpakket telt hos os. Du skal så selv slå det op og pakke det ned igen, men du slipper for at slæbe det over med færgen. Disse udlejningstelte er helt almindelige telte, som du kender det fra festival og camping.

Vandring, trekking, hike – aktiv ferie i vandrestøvler vinder indpas i Danmark i disse år. Vandring dyrkes af mange, små foreninger og klubber men er også populært for hele familien. Overalt på Samsø finder du gode ture og et væld af vandrestier, småveje, ruter og kyststrækninger, der gør det overskueligt at komme rundt. Samsø er velegnet til dagsture, men kan også bruges til hike med rygsæk.

På den sydlige del af øen finder du de gode vandreture i området omkring Kolby, Brattingsborg skove og Vesborg fyr. Her er det godt at vandre langs kysten, i skovområderne og langs stier, mark- eller småveje. Stavns fjord er særlig med sin smukke natur og et rigt fugleliv. Ved fjorden findes afmærkede ruter og naturstier. Du kan vandre langs den gamle vikinge-kanal, Kanhavekanalen og tage et hvil på havnen i Langør.

På bjergtur
Nordligst ligger Nordby bakker og Issehoved – et spektakulært landskab med bjerge skabt af istidens gletchere. Her er stejle passager og fantastiske udsigter. Her er skarpe skår i landskabet og stejle skrænter ned mod vandet – alt sammen pakket ind i et rigt plante- og fugleliv. Skov- og Naturstyrelsen har anlagt afmærkede vandreruter i Nordby Bakker, som varierer fra 4,5 til 8,5 kilometer i længde. Styrelsen har udgivet en særlig vandreguide for området, med beskrivelser af vandreruterne og områdets historie samt sjældne flora og fauna.

Den Store Tur
Vil du udfordre dig selv, skal du måske prøve turen samsø rundt. Den længste vej rund, langs kysten er 90 km, men turen kan gøres kortere. De hurtige klarer turen på en weekend, men de fleste kan mageligt klare turen på 3-4 dage. Der er gode muligheder for overnatning undervejs, dels hos os på Ballen Strandcamping, men også å øens andre campingpladser eller på nogle af øens primitive overnatningspladser.

Samsø på Cykel

Cykelferie på Samsø
På Samsø er der smuk, varieret og spændende natur. På cykel er der perfekt adgang til at opleve Samsø i det helt rette tempo. Der er aldrig langt til næste landsby. Så uanset om du er af sted med børnefamilien eller på seriøs motionstur er Samsø et godt valg med sine små veje, cykelstier og rolige trafik.

At cykle på Samsø er for mange den helt rigtige måde at opleve øen. Mange har minder fra barndommen om øens idyl oplevet fra cykelsadlen. Oplevelsen er stadig tilgængelig, og det er let at planlægge om man vil køre en lang eller kort tur – om man vil køre i kuperet terræn eller mere fladt. Der er mange steder at gøre holdt og nyde fantastiske udsigtspunkter eller små landsbysamfund. Samsø har noget for enhver smag og er dejlig set fra en cykelsadel. Hele Samsø er velegnet til at cykle på, og der er kun ganske få steder, du ikke må færdes. Her må du i stedet stille cyklen fra dig og nyde en spadseretur.

Hvis du kommer til Samsø på cykel, og gerne vil rejse let, kan du billigt leje et sammenpakket telt hos os. Du skal så selv slå det op og pakke det ned igen, men du slipper for at slæbe det over med færgen. Disse udlejningstelte er helt almindelige telte, som du kender det fra festival og camping.

Samsø året rundt

Samsø er et besøg værd hele året. På Samsø kan du møde et lille velfungerende ø-samfund, som har noget at byde på året rundt.

Mange kender øen fra sommerferien, hvor samfundet folder sin gæstfrie side ud. Der er masser af restauranter, butikker, loppemarkeder og vejboder med sæsonens lækre frugter, bær og grøntsager. Om sommeren er der skruet op for mulighederne for turisterne på øen, så der med sikkerhed er noget sjovt at tage sig til.

Som efteråret kommer skrues der ned for blusset, og livet på øen bliver mere roligt og hviler mere i sig selv. Dette er også et besøg værd, og selv om Ballen Strandcamping lukker til oktober, er der masser af andre gode steder at være. Prøv en af øens mange bed and breakfast eller lej et feriehus eller en ferielejlighed. Du kan opleve det dejlige og rolige ø-liv i denne periode.

Vinteren rammer som regel Samsø mindre hårdt end inde på fastlandet. Vinteren er tiden hvor vi på Ballen Strandcamping holder fri, og tiden hvor vi finder på nye spændende tiltag til næste sæson. Også i denne periode kan du besøge Samsø for at opleve dejlig med, gæstfrihed og måske besøge Brundby Rockhotel, som har program hele året.

Med forårets komme begynder de konkrete forberedelser til sæsonen på campingpladsen. Vi ordner alt, så det er klar til sæsonen til glæde for gæsterne på pladsen. Sådan er det mange steder på øen i foråret.

Således er der altid god grund til at besøge Samsø!
Følg dette link for inspiration til en tur til samsø udenfor ”sæsonen”

Samsø for hele familien

Samsø er øen midt i Danmark, hvor alle mødes. På Samsø er der noget for enhver smag. Der er selvfølgelig Samsø Festival, som tiltrækker mange mennesker, som kommer for at feste. Men hele sæsonen er der spændende aktiviteter på øen for hele familien.

På Samsø finder du en lang række seværdige attraktioner, i flæng kan nævnes:

 • Samsø Labyrinten
 • Falkecenter samsø
 • Smagen af øen
 • Nordby Gadekær
 • Grøntsagssafari i Nordby
 • Issehoved/Nordby bakker
 • Vesborg Fyr
 • Brattingsborg slot/skov
 • Brundby Rock Hotel/pandekage huset
 • Ms Tunø fra Langør havn, Tunø rundt
 • Samsø skaterbane – Tranebjerg
 • Ballen havn /krabbefiskeri /naturskole

Og en masse flere. 

Men mange benytter allermest stranden, gåture, og køb ved alle de hyggelige vejboder m jordbær, kartofler, ærter mm. Og ikke mindst chancen for at gå fra hus til hus og søge efter lopper i de mange private loppemarkeder som er på øen.

For gæster uden børn, er mulighederne næsten uudtømmelige. Der er et utroligt udbud af kunsthåndværk, museum, spektakulær natur, gode restauranter, særlige madevents og meget andet.

Alt dette pakket ind i den rolige tryghed, som kun findes i et samfund, som hviler sikkert på sin grund midt i havet.

Kom til Samsø.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.